HTML

Mira álma

Friss topikok

  • Snoopyka: @JuditS: Ugye? Nincs rossz ízlése Mirának... (2009.02.18. 18:32) kiegészítés a tegnapihoz
  • JuditS: Drágám, ez nagyon szépen megírt (nagyon szépen őrzött, ápolt, vigyázott) történet. Ugye egyáltalá... (2009.02.17. 13:35) A kezdetek

Linkblog

na, még ez is...

2009.02.19. 09:40 Snoopyka

Mira végre rendesen kialudta magát, és viszonylagosan jó közérzettel ébredt. Ahogy visszaemlékezett, vicces dolgokról álmodott. Aztán, még ki sem ért a hálószobájából, megérezte... Felszisszent, amikor megérintette szája jobb sarkát: igen, herpesz! Örülhetne is, mert ez többnyire a gyógyulást jelenti, de ugyanakkor mérges is volt. Mégis tegnap kellett volna elmennie ügyeit intézni, nem ma, herpesszel a száján. Most már cseszheti...

Tegnap este elkezdett írni, de végül törölte, mert ideges és bosszús volt. Eta telefonja feldühítette, a szokásos okoskodások hallatán a lány hátán felállt a szőr. Erőszakkal megváltozni! - adta ki az ukászt Eta Mirának és saját lányának címezve. Mert szerinte mindketten rossz úton járnak, és bezárkóznak a saját elefántcsont-tornyukba. Tényleg sok közös volt bennük Alexával, aki ugyan pár évvel fiatalabb, mint Mira, de gondolkodása sokban hasonlít. És egyikük sem érzi, hogy bezárkózna, és ezzel bármiről is lemaradna. Alexa egy Berci nevű srác iránt érez úgy, mint Mira Miklós iránt, és erről nem lehet őt sem lebeszélni.

Mira türelme akkor fogyott el végleg, amikor Eta sokadjára szóba hozta Molnár Gyurit... Már a név említésétől émelyegni kezdett, és azon törte a fejét, mit mondjon, hogy letehesse a telefont. Eta hozta őket össze, 12 évvel ezelőtt, karácsony után. A férfi 18 évvel volt idősebb Miránál, bár sokkal fiatalosabb volt. A lány már sokszor átgondolta, hogy semmi, de semmi közös nem volt bennük, mai ésszel el se kezdené a kapcsolatot, ahogy pl. a már említett Lacival sem. Fél évig tartott, nem volt túl intenzív viszony, Gyuri Veszprémben élt, a lány Budapesten. Egyik hétvégén a férfi jött Mirához, másik hétvégén a lány utazott Veszprémbe. Mira egy ideig azzal ámította magát, hogy jó ez így, ez főként annak volt köszönhető, hogy Gyuri hétközben nagyon szép leveleket írt neki. De a személyes együttlétek valahogy mindig csalódást okoztak, soha nem tudtak olyan programot kitalálni, ami mindkettőjüknek megfelelt volna. Mira nem tudja megbocsátani a férfinak, hogy miatta nem ment el egy nagyon kedves baráti pár esküvőjére: őt nem akarta bemutatni ősrégi baráti körének, nélküle elmenni pedig nagy bunkóság lett volna.

Egy májusi napon dőlt el a kapcsolat sorsa, hétközben, váratlanul telefonált Gyuri, hogy Pesten van, és feljönne. Mirának éppen rettenetesen fájta a hasa és a feje, a háta közepére nem kívánt látogatót. A férfi megérkezett, és rögtön belakta a lány lakását, a tv-t egy sportcsatornára kapcsolta és teát kért. A lány fújtatott a dühtől, de megcsinálta a teát. Egy korty után Gyuri közölte, hogy nem elég édes, több cukrot kér. Mira kiment a konyhába, nekidőlt a mosogatónak és halkan káromkodott. Attól nem kellett félnie, hogy a férfi meghallja, mert valami betegség miatt Gyuri nem hallott jól... A férfi egy idő után megérezte, hogy nem állnak jól a dolgok, így kért egy plédet és a vendégszobában aludt. Másnap reggel Mirának a bíróságra kellett mennie, különös gonddal öltözködött, és a peren meditált, Gyuri aludt. Aztán kiléptek a kapun, és a férfi váratlanul közölte vele, hogy úgy érzi, vége van a kapcsolatuknak. Mira annyira abszurdnak érezte a helyzetet, hogy percekig semmit sem szólt. Később, már a bíróság folyosóján, a tárgyalásra várva a lány érezte, hogy nagyon megkönnyebbült, de dühös volt, hogy a férfi szavaival benne akart lelkiismeret furdalást okozni, és a viszony kudarcáért Mirát okolta.

Tavaly májusban Alexa fotókiállítása megnyitóján találkoztak. Gyuri, aki Eta szerint semmit nem változott, úgy nézett ki, mintha a nagyapja lenne. Mariann, aki Mira mellett ült, döbbenten ivott bele pezsgőjébe. Nem akarta elhinni, hogy a lány ezzel a vén trottyal valaha is kavart, és közölte, hogy Mira mamája is túl jó nő hozzá... Hát, igen, mosolygott Mira: Molnár Gyuri nem egy Darcy...

Ahogy felidézte magában ezt a Gyuri-ügyet, Mirának megint világossá vált, a Sors kétszer ajándékozta meg igazi boldogsággal, először Renével, majd Miklóssal. Egykori holland szerelmével 2006 őszén, Amszterdamban egy szép délutánt együtt töltve, lezárta az emlékek dobozát. Mindketten tudták, hogy ott van végleg vége, az esős belvárosban, egy pohár fehér bor mellett.

A "Miklós" feliratú doboz még nyitva van...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miraalma.blog.hu/api/trackback/id/tr70952269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása