HTML

Mira álma

Friss topikok

  • Snoopyka: @JuditS: Ugye? Nincs rossz ízlése Mirának... (2009.02.18. 18:32) kiegészítés a tegnapihoz
  • JuditS: Drágám, ez nagyon szépen megírt (nagyon szépen őrzött, ápolt, vigyázott) történet. Ugye egyáltalá... (2009.02.17. 13:35) A kezdetek

Linkblog

szombati rendrakás

2009.02.21. 10:35 Snoopyka

Mira behozta kávéját a nappaliba, leült és bekapcsolta a tv-t, megnézte a híreket, utána semmi érdekeset nem talált. Inkább zenét akart hallgatni, és betett egy Norah Jones cd-t, az énekesnő hangja éterinek tűnt, és szinte elkábította a lányt. Körbenézett a szobában és megállapította, függönyt kell mosnia. Hirtelen felpattant, leszedte a függönyöket, és anyjától tanult mozdulatokkal összehajtogatta, berakta a mosógépbe. A vidám napsütésben porosnak látta a szekrénysort, az üvegasztalt. A náthája miatt semmit nem csinált a héten, a blog is sok idejét lekötötte... Elszántan elővette porrongyait, a Pronto-t, kikészítette a felmosóvödröt, és nagyot sóhajtva nekiállt takarítani. Csak elkezdeni nehéz, gondolta mosolyogva, amikor már látta munkája eredményét, lelkesen folytatta.

Kószáltak a gondolatai közben, és eszébe jutott, milyan undok stílusban rázta le tegnap este görög hódolóját, aki éppen Budapesten van és szeretett volna vele találkozni. Akkor nyáron, a csodás tengerparton Mira nagyon élvezte Kosztasz figyelmességét, mediterrán lelkesedését. Jó volt vele sétálni vacsora után a parton, beülni egy koktélbárba, ilyenek. Amikor tegnap telefonált, Mira rögtön sorolta a kifogásokat, és érezte, megsértette ezzel. Nagy tételben mert volna fogadni, hogy többé nem keresi. Who cares???

Amilyen elanyátlanodott állapotban volt, rossz közérzettel, nem beszélve a herpeszéről, most még Miklóst sem akarná látni. Na jó, nem rugdosná el az ajtaja elöl.:-)

Norah Jones hangja, a mosógép duruzsolása álmodozásra késztette. A porrongyot letéve megint kinyitotta a piros dossziét, és elolvasott három emilt. Amikor ezzel megvolt, homlokát ráncolva kinézett a függyönytelen ablakain, hálásnak érezte magát ezekért a gyönyörű írásokért. Köszönettel tartozott a Sorsnak, hogy azon a konferencián összeakadtak. Ismét az járt a fejében, hogy Miklós - Mira által jól ismert - lelkivilága nem összeegyeztethető azzal a jeges csönddel, ami most köztük van. Újra azt érezte, hogy ez nem tarthat örökké, és valahogy biztos volt benne, Miklós előkerül, és mintha semmi sem történt volna, megint beszélgetni fognak, meggyónva az eltelt időket.

Csak így történhet. Mira újult lelkesedéssel folytatta a szombati rendrakást, és nagy csörömpöléssel bepakolta a mosogatógépet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miraalma.blog.hu/api/trackback/id/tr48956186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása